:

Sunday, April 27, 2014

1st Giveaway by nuraaisy.bs.com

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera



1st Giveaway by nuraaisy.bs.com


Senarai Hadiah
RANDOM.ORG

[ 1 cute bracelet each for 4 lucky winners! ]


Due Date :- 11-29 April 2014 [ HANYA 19 HARI SAHAJA ]






Segmen " I AM NIKON " by annur

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

 
Hadiah :

* T-shirt " I AM NIKON " ( pemenang berhak memilih nama untuk diletakan di tshirt tersebut ) { Terhad kepada 1 Pemenang sahaja } jika penyertaan melebihi 50 penyertaan, nur akan tambah satu lagi tshirt I am Nikon ...

* Hadiah misteri ( 2 org pemenang sahaja )

Pemilihan pemenang :
* Secara random

p/s Jika ada peserta yg tidak mengikuti syarat, maka penyertaan tidak akan diterima...

~ Selamat Bersegmen ~ ... :)
 

Super Extravaganza Giveaway!

Views
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

 
-Tekan gambar-

Syarat yang mudah, bersama hadiah yang menarik! Mari join!
≧^◡^≦

Hadiah menanti:

Cash RM150- Top Referall x 1pemenang
Personalize 2015 calendar with your picture & phrase - Random x 20 pemenang
Personalize bookmark with your picture & phrase - Random x 30 pemenang

Cepat atau lambat habis giveaway ni bergantung dengan korang. Early birds get the worm :)
Good Luck tau^^

Saturday, April 26, 2014

Mini Giveaway by Cik Hawa

Views
Assalamualaikum


Mini Giveaway by Cik Hawa ini di anjurkan oleh Cik Hawa.
Dan disponsor oleh Jaa KechikAHR Online Shop & Mieya Atiera

Mari ramai2 meriahkan giveaway ini kerana hadiahnya berupa

Cash RM20

Shawl

Blouse


Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

Views
As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)


Friday, April 25, 2014

Segmen First Annivessary Blog Asha Lya

Views



-Tekan gambar atas sekali-


Segmen dijalankan bermula 25.04.2014 (Jumaat) dan tamat 05.05.2014 (Isnin)
Antara hadiahnya:

Kerongsang felt, Keychain sabah,Top up RM5
Stickerkeyboard, shawl,pouch

Tuesday, April 22, 2014

Blossom April Giveaway

Views


[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st and 2nd Top Referral:
Set Facialcare Clarins bernilai RM100 ++ atau
Teddy Bear atau
Vintage Necklace atau
Jam Mustache

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Button Badge
5x Keychain
3x Bookmark

Hairclip
Brooch
Bracelet
Hairband
Tasbih Digital
Kipas Tangan

Obuse Liptint
Fridge Magnet
Beg Strawberry
Handphone Strap
Boboiboy Pencil Case
Lomocard Various Kpop Artist

Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com

Views

Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Sunday, April 20, 2014

Blogger Pinkish & Purplish Part 2

Views

 
-Tekan gambar atas sekali-

Pemilihan pemenang berdasarkan random dan top referral.

Tarikh Tutup 1 Mei 2014

Hadiah:
Glitter bawal
Handkerchief X5
Headband X2
hair band X4
End Curve Shawl

 

Simple Review Segment

Views

 
-Tekan gambar atas sekali-  

Hadiah:

5 orang pemenang untuk review blog
5 orang pemenang untuk bloglist

1st Mini GA by NaNie DeaN

Views



-Tekan gambar atas sekali-

Hadiah:

2 pemenang utama:
Sebuah buku yang dipilih sendiri di MPH online berharga RM25 dan ke bawah

5 pemenang saguhati:
Cenderahati dari Terengganu
Semua peserta akan dimasukkan ke bloglist KN

Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu bermula 20 April 14 dan tamat pada 4 May 14.

TUTORIAL: Unfollow Blog (TERMASUK YANG DI-REMOVE!)

Views


Hello! ^^ Kali ni sumbernya MISS DURIAN RUNTUH, tapi cuba klik link tu. Katanya blog yang di-remove tak boleh unfollow kan? Tapi sebenarnya ada caranya. Saya baru jumpa. Nak tahu macam mana? Teruskan membaca..

(p/s: Tapi mentang-mentang dah tahu ni, jangan main unfollow je! Paling penting, jangan unfollow saya! =p )

Pastikan blog yang hendak di-unfollow itu ada ciri-ciri berikut ya, kalau tiada bagilah peluang kedua ;) :

  • Blog yang telah di-remove.
  • Sudah bertahun tak update.
  • Ada kandungan yang 'tidak sepatutnya'.
  • Follow sudah sampai had
Ikut sahaja gambar-gambar di bawah ini ya. =)
Langkah pertama: Google Friends Connect







Langkah kedua: Navbar



Langkah ketiga: Floating Button



Langkah keempat: Dari Dashboard


Mula-mula buat dulu step 1-5 Langkah pertama: Google Friends Connect (tak kisah blog mana-mana punya)



Yeay, siap! Tapi scroll bar dia pendek je. Saya pun tak tahu nak buat apa kalau tak jumpa nama blog tu. Hmm..

Saturday, April 19, 2014

Giveaway Kemetot Chomel : Free FULL PACKAGE edit blog

Views


-Tekan gambar atas sekali-

Giveaway ini hanya berlangsung selama 2 minggu sahaja, iaitu dari tarikh 11-04-2014 sehingga 24-04-2014. Pemenang di pilih melalui random.org

Giveaway [2] : Max & Bella 1st Birthday

Views


Bismillahirrahmanirrahim.

Sempena genap setahun usia my babies a.k.a Max & Bella pada 16 April 2014,

Yana nak anjurkan Giveaway [2] : Max & Bella 1st Birthday


-Tekan gambar-
SENARAI HADIAH :

*Yana mencari 6pemenang (by Incik Random.org) & 2pemenang untuk Hadiah Misteri*
Gambar hadiah + pendedahan Hadiah Misteri akan diupdate pada entri lain.

TOP REFERRAL : HADIAH MISTERI x 1PEMENANG
KOMEN ENTRI GA TERBANYAK (Exclude Blog Owner) : HADIAH MISTERI x 1PEMENANG
2 BUAH NOVEL x 2PEMENANG
1 CAT DESIGN NECKLACE x 1PEMENANG
1 KITTY EARINGS x 1PEMENANG
DOODLE (Sponsored by DayangDeno) x 2PEMENANG

Printscreen:









April - May GA by Amirah

Views





-Tekan Banner untuk join-




Hadiah yang ditawarkan :
1. Perfume Original
2. Kupon Pembelian Satin Skinz RM50
3. Shiseido Black Mask
4. Cathy Doll L-Gluthathione Magic Cream 138 ml
5. Tudung Akel
6. Charm Bracelet Bestfriend
7. Topup RM50
8. Topup RM10
9. Topup RM5
10. Blouse Merah




Pilihan hadiah saya :
1. Charm Bracelet Bestfriend
2. Blouse Merah
3. Tudung Akel




Tarikh tamat : 15 / 5 / 2014




Sunday, April 13, 2014

TUTORIAL: Add a Gadget di Ruangan Header

Views



Kalau dah baca tajuk mesti faham kan. Tak faham? Macam kat header blog ni lah, kat ruangan header (ikut lebar header) ada 'Geng Blog' dan 'Pages'. Dulu boleh add max. satu je gadget kat sini kan? OK, sila ikut tuto ringkas ni. :) Terima kasih pada blogger HANA JALIL.

1. Macam biasa, dari Blogger Dashboard -> Template -> Edit HTML

2. Klik kotak kod tu dan tekan CTRL dengan F serentak. Jadi, kotak search akan terbuka di dalam kotak kod tu. Lepas tu copy kod di bawah ni, klik enter dua kali. Thanks to blogger DAYANG DENO for this useful tuto. (y) <--Ceh, speaking! >_<

<b:section class='header'
3. Tak jumpa? Cari betul-betul. Lepas dah jumpa, sebelah dia ada kod ni kan?
 id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
4. no readers tukar kepada Yes. Tak kisah lah huruf kecil ke, huruf besar ke, janji ada perkataan yes tu.

5. Yang
maxwidgets='1'pula readers tukar kan lah ikut suka, nak berapa widget kat situ. Kalau saya, saya buat 3 sebab Geng Blog + Pages + (cadangnya nak buat something kat situ, tapi kena design. Tunggulah ada masa yang betul-betul lapang nanti.)



6. Preview. Kalau tak muncul yang dia tulis tak boleh load tu bolehlah SAVE. :) Kalau ada cuba cek balik kod-kod readers yang lain, sebab benda ni memang confirm bukan penyebab error.

Siap, yeay!

SUMBER

Segmen Blogwalking By DayangDeno

Views



-Tekan gambar atas sekali-


Lima peserta bertuah akan mendapat limited edition doodle art button badge  :)

>> Doodle ART <<

**Tarikh tamat segmen pada 11.59pm, 1 Mei 2014

Blogwalking: Siapa takut katak boleh follow saya

Views



-Tekan gambar atas sekali-

Alamak, saya langsung tak takut mahupun geli pada katak! Siap boleh tengok dekat-dekat lagi. Boleh join ke? Tapi masih geli nak sentuh lah..Huhu~ Tengok organ dalaman (pembedahan) ia pun tak boleh. ≧ω≦

GIVEAWAY 2ND YEAR WED. ANNIVERSARY MYLUV & ME

Views
Happy+Valentines+Day+02+%5BConverted%5D



-Tekan gambar atas sekali-

HADIAH SEMUA BERDASARKAN RANDOM.ORG .. 

TARIKH TAMAT : 15 APRIL 2014
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...