:

Friday, May 09, 2014

TUTORIAL: Barcode Sendiri (Boleh jadikan watermark!)

Views
Assalamualaikum



Tutorial kali ini memang mudah dan simple sangat! Boleh siap sekelip mata. Mula-mula, fahamkan apa itu barcode dahulu. Bagi yang belum tahu, inilah contoh barcode;


Tapi kita gantilah nombor itu dengan nama, atau URL!
 Contohnya:


Ada 2 kaedah untuk buat barcode ini, tetapi saya ambil yang senang ya~

1. Klik link ~~~~~> http://www.dafont.com/search.php?q=barcode
2. Pilih barcode dan font yang paling berkenan di kalbu, kemudian ikut langkah-langkah di http://justforfund.blogspot.com/2012/01/cara-nak-download-font.html
untuk download font. ;)

3. Kemudian tiru pula tutorial ini (klik salah satu, dua-dua jadi)

http://www.dayangdeno.com/2013/05/tutorial-cara-buat-watermark-dengan.html

http://www.dayangdeno.com/2013/05/tutorial-cara-buat-watermark-dengan_9.html

Yeay, siap!
Maaf sebab tak tulis tutorial sendiri, main bagi URL je. Nak cepat. =_='


Credit to:
 

Sunday, May 04, 2014

Rejab, May Giveaway

Views
Assalamualaikum

Senarai hadiah:

Top Referral:

Minuman Kesihatan Avail Green Fit (mixed fruit flavoured) bernilai RM75 atau
Handsocks berenda atau
Necklace (with box) atau
Eau de Toilette Avon Wish of Peace 10ml

Cabutan bertuah:

Majalah Jom!
2x Bookmark
3x Brooch
Colourful Paperclips
Mini Stapler
Pensil Boboiboy
Notebook Boboiboy
Pemadam Boboiboy
Pembaris Boboiboy
4x Pin Shawl
Handphone Strap
Hairclip
Fridge Magnet
2x Pemadam Faber Castell
2x Keychain
Button Badge
Phone/Powerbank Pouch
Staples
i Shoe Phonestand

Saturday, May 03, 2014

Hello May Giveaway by Dirah

Views
Assalamualaikum



-KLIK SINI-

Important date :
Tarikh mula : 1 May 2014
Tarikh tamat : 31 May 2014 dan harus mencukupi 30 orang peserta atau tarikh akan dilanjutkan.
Tarikh update syarat : 1 June 2014 atau selanjutnya
Tarikh umum pemenang : 2 June 2014 atau selanjutnya
Last tuntut hadiah : 14 June2014 atau selanjutnya


Pemilihan pemenang adalah seperti berikut :

1. Top referral
2. Top Komenter Dalam Entri (kecuali penganjur)
3. Top Promote
4. Best Review Tentang Blog Dirah
5. Blog Tercantik ( KPOP ) & Blog tercantik ( NON-KPOP )
6. Random.org selebihnya

SENARAI HADIAH

Facebook: Barniyah Ammara
Instagram: (tiada)
Twitter: (tiada)

Print screen:




REVIEW BLOG DIRAH

Mula-mula klik banner giveaway ini, terpampang lah sebuah blog ungu yang tersangat kawaii~ Simple yet nice. Tak percaya? Tengok ni;


Ha, mana ada widget berat-berat. Memang blog ni seringan kapas. Sedap mata memandang. Sidebar pun comel je. Tak sarat. Jom terjah! 
^.^ ---> http://dirax.blogspot.com

p/s: Ini pun saya guna Mozilla tahu! Sebenarnya, blog ini sesuai dilayari menggunakan Chrome. Jadi yang saya printscreen ni pun tak cukup cantik lagi berbanding yang ori. Nak tahu yang ori macam mana? Terjahlah sendiri. 
≧ω≦

#2 Mellya and Iola Giveaway Bonanza Supported By Buttons & Cuteness

Views
Assalamualaikum
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Dengan ini, sukacita dimaklumkan
Mellya dan Iola akan mengadakan giveaway bonanza
yang bermula pada
2 May 2014 
dan berakhir pada 3 Jun 2014**

Hadiah-hadiah giveaway bonanza kali ini
ditaja sepenuhnya oleh Buttons and Cuteness.
Dan yang best?!

Setiap penyertaan, layak menerima diskaun voucher yang akan
diberikan pada akhir giveaway nanti.

Jemput join beramai-ramai dan jadi top referral giveaway ini ^^


Satu set combo brooch untuk pemenang top referral serta hadiah misteri untuk referral


melebihi 200 view

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...