:

Sunday, April 20, 2014

TUTORIAL: Unfollow Blog (TERMASUK YANG DI-REMOVE!)

Views


Hello! ^^ Kali ni sumbernya MISS DURIAN RUNTUH, tapi cuba klik link tu. Katanya blog yang di-remove tak boleh unfollow kan? Tapi sebenarnya ada caranya. Saya baru jumpa. Nak tahu macam mana? Teruskan membaca..

(p/s: Tapi mentang-mentang dah tahu ni, jangan main unfollow je! Paling penting, jangan unfollow saya! =p )

Pastikan blog yang hendak di-unfollow itu ada ciri-ciri berikut ya, kalau tiada bagilah peluang kedua ;) :

  • Blog yang telah di-remove.
  • Sudah bertahun tak update.
  • Ada kandungan yang 'tidak sepatutnya'.
  • Follow sudah sampai had
Ikut sahaja gambar-gambar di bawah ini ya. =)
Langkah pertama: Google Friends Connect







Langkah kedua: Navbar



Langkah ketiga: Floating Button



Langkah keempat: Dari Dashboard


Mula-mula buat dulu step 1-5 Langkah pertama: Google Friends Connect (tak kisah blog mana-mana punya)



Yeay, siap! Tapi scroll bar dia pendek je. Saya pun tak tahu nak buat apa kalau tak jumpa nama blog tu. Hmm..

No comments :

Post a Comment

Siapa yang murah hati bolehlah tolong sedekahkan komen.Terima kasih~

Spread the love! (っ◔◡◔)っ ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...